Spar tusindvis af kroner på fødevarer i Tyskland.

Spar tusindvis af kroner på fødevarer i Tyskland.

Omkring juletid foretog JV et forbrugstjek. Ifølge JydskeVestkysten betyder fedtafgift og momsforskelle, at der er mange penge at spare over den tyske grænse, når der skal købes rødkål, piskefløde og smør.

Forbrugerrådet ser ingen grund til, at danskerne skal holde sig tilbage. Fødevaresikkerheden er lige så god i Flensborg, som den er på den anden side af grænsen, fortæller afdelingschef i forbrugerrådet Vagn Jelsøe.

Detailvarer er dyre i Danmark, men det er ikke forbrugernes opgave at købe dansk, de skal købe, hvor det er billigst og det vil mange tilfælde være i Tyskland.

Der handles mere og mere i Tyskland

Der er ifølge JydskeVestkysten, ikke noget der tyder på, at forskellen på at handle ind i Tyskland og i Danmark vil blive mindre i fremtiden. Henning Bahr, der er detailhandelsekspert og indehaver af Retail Instistute Scandinavia, fortæller at ”Fedtafgiften kombineret med de i forvejen billigere priser i Tyskland forringer de danske butikkers konkurrencemuligheder.

Han fortsætter : De danske supermarkeder kan ikke konkurrere på priserne i forhold til de tyske. Danskerne har et rationelt gen og vil gå efter de billigste varer.