Danskerne sparer penge på dagligvarer i Tyskland!

Danskerne sparer penge på dagligvarer i Tyskland!

Ifølge EPN køber 56 % af grænsegængerne nu fødevarer og dagligvarer, når de krydser grænsen for at handle. Til sammenligning køber kun 47 % af grænsegængerne spiritus.

Ikke som i gamle dage

”Tidligere havde folk kun spiritus, øl og vin i hovedet. De sidste par år har dagligvarer været stigende, mens de gamle kendte produkter falder eller stagnerer. Det er en udvikling, som fedtafgiften forstærker” siger lektor Susanne Bygvrå fra Institut for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet.

For ganske få år siden var det kun 27 % der købte madvarer, når de handlede syd for grænsen. Der er med andre ord sket en markant stigning i madkøb syd for grænsen.

Fedtafgift

”Fedtafgift har en stor psykologisk betydning, fordi den har fået folk til, at se madvarer som en vare, man køber ved grænsen.” siger underdirektør Claus Bøgelund Nielsen fra DSK, der repræsenterer de selvstændige købmænd.

Der ud over påpeger han, at grænsekøbmændene som Fleggaard har oprustet markedsføringen af dagligvarer i sine tilbudsaviser.

”Der er vækst over stort set hele linjen, og det gælder også fødevarer” fortæller adm. Direktør Mike Simonsen fra Fleggaard Detail.