Spar over 30% på regningen – brændsel fra Tyskland

Spar over 30% på regningen – brændsel fra Tyskland

Når kulden bider fra sig kan det være en dyr fornøjelse af varme huset op, uanset om der er tale om brændeovnen i stuen eller et fyr der varmer hele huset op, kan den kolde danske vinter være en dyr fornøjelse. Det faktum at den danske regering i løbet af foråret forventes at vedtage et lovforslag der lægger en høj afgift på brænde gør kun varmen dyrere.

Men at kigge lidt ud over landets grænser kan være ganske fornuftigt for varmebudgettet, vi har herunder samlet en række af de populære typer brænde og sammenlignet priserne i Danmark med hvad brændsel fra Tyskland koster.

 

Træpiller – Flex Heat 8 mm

1 palle á 896 kg

Danmark dkr. 2.170,-

Tyskland dkr. 1.635,-

Besparelse: dkr. 538,- / 25 %

 

Træbriketter – Brændværdi 4.400-4.600 kcal/kg

Pris pr. 1000 Kg. Ved 1 palle

Danmark dkr. 2.200,-

Tyskland dkr. 1.500,-

Besparelse dkr. 700,- / 31%

 

Pejsebrænde i tårn, Ask – ca. 2 rummeter

Pris pr. tårn ved 1 tårn

Danmark dkr. 1.895,-

Tyskland dkr. 1.249,-

Besparelse dkr. 646,- / 34%

 

Alle priserne er uden transport, mange af de danske leverandører har særdeles gode priser på transporten, de tyske regler er derimod lidt mere kringlede, for at kunne sælge brændet med den lave moms skal man selv stå for afhentningen i Tyskland, virksomhederne må ikke levere til Danmark.

Det kan virke lidt omstændeligt at skule hente 4 tons træpiller nede over grænsen, men stort set alle de tyske leverandører har et meget tæt samarbejde med danske fragt mænd og reelt betyder det blot at du skal bestille fragt og brænde hver for sig, så aftaler de selv resten, det er meget gnidningsfrit.

Du kan finde en masse tyske leverandører af brændsel på sparty.dk, de taler stort set alle dansk og har danske hjemmesider, det bliver næsten ikke nemmere at spare penge og købe brændsel fra Tyskland.

Priserne er indhentet  hos følgende leverandører d. 10/01-2013:
http://www.absolut-traepiller.dk/, http://traesalgshop.dk/, http://www.vedsted-molle.dk/