Skal du på kør-selv ferie syd for grænsen?

Lej stor bil billigt syd for grænsen i eksempelvis Flensborg. Spar mange penge ved at leje bil i Tyskland

Kunne du tænke dig at køre af sted til syden i en større bil og samtidig spare penge? Det lyder for godt til, at være sandt, men det er en reel mulighed. Læs mere

Mange kører til dagligt rundt i mindre bil, som eksempelvis micro eller minibil. Når man så skal på langfart kunne man godt bruge og tænke sig en lidt større. En af mulighederne er at opgradere til en stor tysk bil syd for grænsen. Beregninger fra FDM viser, at der er mange penge at spare og mulighed for også at få en mere sikker feriebil.

Lige syd for grænsen er der masser af muligheder for, at leje en større bil billigt. Kører man eksempelvis til Flensborg i sin VW Golf og fortsætter herfra til Nice i Frankrig i en lejet og betydelig større VW Passat stationcar, ja så kan man sågar spare penge!! Hele 1102,- kr. kan man spare på sit feriebilbudget.

Den åbenlyse fordel er, at man får mulighed for at køre den lange tur i en større bil med god plads til både personer og bagage. Der ud over får man selvsagt også en bil med bedre køreegenskaber og betydelig bedre komfort. Sikkerheden i en større bil er også en ekstra bonus.

Fidussen på at eje i Danmark og leje i Tyskland illustreres bedst ved, at man kan spare godt 3.000 kr. ved at skifte sin dansk indregistrerede VW Passat Variant lige over med en tilsvarende tysk lejebil.

Priserne for at køre i sin egen bil tager udgangspunkt i de variable udgifter fra FDMs bilbudget 2015 plus værditabet for den kørte tur, hvor forudsætningen er, at man ejer bilen i fem år og kører 20.000 km om året. Beregningerne gælder for tur/retur fra Flensborg til Nice med 100 km pr. dag på destinationen, og brændstof er inkluderet. En distance på i alt 4.354 km. Man skal dog være opmærksom på at besparelsen bliver mindre, hvis ferieturen er kortere.

Biludlejere i Flensborg området – se dem her