Hvor stor er grænsehandlen ?

Grænsehandel er andet en øl og slik. Se hvor meget vi handler for over grænsen

Grænsehandel ifølge Skatteministeriet. Grænsehandelsrapporten, der dækker 2012 og 2013, viser, at den samlede grænsehandel har været ret stabil de seneste år. Grænsehandlen udgør ca. 11 mia. kr. (2014-niveau) eller 1¼ pct. af…..

Grænsehandlen udgør ca. 11 mia. kr. (2014-niveau) eller 1¼ pct. af danskernes samlede privatforbrug. Det er Skatteministeriets foreløbige vurdering, at grænsehandlen i 2014 har været på omtrent samme niveau som i 2013.

– Det er værd at huske på, at grænsehandel også er forbundet med vaner og stærke traditioner, hvor det i dele af landet nærmest kan være en udflugt at tage på en grænsetur. Samlet set må man bare konstatere, at hvis vi skal lave noget skattepolitik, der batter, så er det altså ikke på dette område udtaler skatteminister Benny Engelbrecht, der som bekendt selv bor i grænselandet.

Det fylder danskerne bilen med

De nydelsesmidler, som danskerne især køber på den anden side af grænsen, er vin, øl, sodavand, cigaretter samt chokolade og slik. Det er især chokolade og slik, der er blevet købt mere af i udlandet. I 2012 steg afgiften på fx sodavand. Men den blev allerede i 2013 sat ned igen for at blive helt afskaffet i 2014.

Grænsehandel med nydelsesmidler udgør omkring 40 pct. af den samlede grænsehandel. De resterende 60 procent er især tøj og serviceydelser, som for eksempel tandlægebesøg og bilreparationer, samt kosmetik og parfume. Tøj blev grænsehandlet for 1,8 mia. kr. i 2013, og er den absolut største enkeltkategori.

Søg i alle kategorier af butikker i grænsebyerne

 

(Original artikel er fra RetailNews)