Hamborg eller København? Vælg den rigtige lufthavn

Hvad er billigst når man skal vælge afrejselufthavn ? Se ferietippet her.

FDM Travel har regnet på hvad bilturen til lufthavnen gør ved budgettet.
Der kan være rigtig mange penge, at spare ved at tage turen til Tyskland.

Vil man have et retvisende feriebudget må turen til lufthavnen også indregnes. Og her er det ikke kun benzin og evt. bro og færgeafgifter, der skal medregnes. Ekstra slitage og værditab på bilen bør også regnes med.

Man kan spare meget ved at vælge at køre til den rigtige afrejselufthavn. Bor man i Aalborg, Århus eller Vejle er det billigst at køre til Hamborg, mens omkostninger til transport er mindst for en familie fra Odense og Roskilde, når København vælges som afrejselufthavn. Det viser beregninger FDM travel har lavet med udgangspunkt i FDMs bilbudget.

”Selvom man på papiret har flere km og en længere transporttid, så vil den samlede rejsetid også blive forkortet med en lille halv time, når man vælger Hamborg, hvis man skal sydpå. Så selvom en tur fra fx Odense til Hamborg på papiret koster en times ekstra køretid og knap 350 kr. i ekstra kør selv-omkostninger, så kan det være, at det kan tjene sig ind, hvis flybilletterne til gengæld er væsentligt billigere pr. person”, udtaler Jan Lokhart fra FDM Travel.

Rejsebureauer i Flensborg