Calle – historien om grænsehandlens næststørste !

Calle – historien om grænsehandlens næststørste !

Calle startede som skrædderi og tekstilhandel i 1921 og udviklede sig. Skrædderens søn, købmand Carl Andresen, med øgenavnet Calle, kom ind i virksomheden i 1934 og begyndte at handle med kolonialvarer og isenkram.

Calle så muligheder for grænsehandel
. I 1973 blev Danmark medlem af EF med nye frihandelsmuligheder på tværs af landegrænser. Antoni Andresen så muligheden for at åbne en dansk købmandsbutik med danske varer syd for grænsen, og den første Calle grænsebutik åbnede i Aventoft og godt hjulpet af de høje, danske afgifter på øl, vin, spiritus og tobak, kom der for alvor gang i sejlene.

Siden 1973 har Calle koncentreret sig om decideret grænsehandel og har i dag otte butikker på den tyske side af grænsen. Calle grænsebutikker beskæftiger i dag i alt 450 ansatte.

I Calle grænsebutikkerne finder man et bredt sortiment af de gængse grænsehandelsvarer som øl, vin, spiritus, slik og øvrige dagligvareprodukter.

Calle er koncernens discount-koncept. En Calle butik er ofte kendetegnet ved, at være mindre og have en lidt dårligere placering end en Fleggaardbutik. Til gengæld er priserne i bund på mange af de traditionelle grænsehandelsvarer.

Se oversigt over Calle butikker

Se Tyske Sparetips

Se grænsebutikkernes tilbudsaviser